10:30

Luton Town FC

Referat: Lohärads IF - Luton Town FC

Jättekul och spännande att möta Luton Town från England.
Luton börjar jättebra och sätter press på oss direkt, dessvärre är dom totalt övertända och kommer in i varje duell med dobbarna före och när dom dessutom har skruvdobbar så är det livsfarligt. Domaren gör ingenting för att stävja detta, det gör dock deras ledare fter en brysk tillrättavisning av Coach. Detta upphör som tur är efter detta, att dessutom Domaren sen säger att om man inte tål en smäll ska man hålla på med schack gör att vi nog inte återvänder till Aroscupen nästa år utan lyder hans råd och tar med schackbrädet och åker på en annan cup.
Vi kommer sen in lite mer i matchen och får en straff som vi lite oturligt missar.
Vi har för lite folk med i anfallen och skapar därmed inte så mycket, Luton skapar som tur är ännu mindre. Lite mer boll innehav till Luton så det känns som dom har lite grepp om matchen i halvtid fast det står 0-0.

Vi ändrar om lite i laget i halvtid och det visar sig vara lyckosamt för vi tar över matchen i andra halvlek. Luton orkar inte sätta samma press på oss, det går ett sus genom publiken när Max får iväg ett kanonskott i ribban, very close!
I slutminuterna slår Mohammed ett drömpass i djupled som Hampus skjuter några centimetrar utanför stolpen. Lutons backlinje var mer sårbar än vi räknat med och med tanke på andra halvlek så känns denna 0-0 match som en förlust.
Trodde aldrig att jag skulle få skriva att Lohärad var bättre än Luton men så var det. Inte en enda riktig målchans skapar dom och vi har inte släppt in ett enda spelmål i gruppspelet, bara en på straff! Vi viker dessutom inte ner oss en tum!

STOLTA LOHÄRAD P99 MORALISKA GRUPPSEGRARE!